Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I šefovi su on-line

Dobila otkaz jer je za vrijeme bolovanja koristila Facebook

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko ste od šefa zatražili bolovanje ili imate neku drugu ispriku zbog koje niste napravili od vas traženi posao, nemojte se koristiti Facebook profilom jer bi vas on mogao odati pa bi mogli dobiti otkaz.

Agentica osiguravajućeg društva u Švicarskoj dobila je otkaz nakon što je od šefa tražila kraće bolovanje zbog umora izazvanog dugim radom za kompjuterom. No, tijekom bolovanja šef je otkrio kako se koristi Facebookom i odmah joj uručio otkaz jer je smatrao kako se korištenje najpopularnije društvene mreže kosi s razlogom traženja bolovanja, prenosi internetski portal Pametna kuna.

>> Skypebook? Spajaju se Facebook i Skype!

>> Facebook kao bijeg od neugodnosti

Ovo je samo jedan u nizu primjera kako vas internet može 'izdati' šefovima ili drugim nadređenima. U Bugarskoj je službenik dobio otkaz jer je tijekom sastanka brinuo o virtualnim životinjama i uređivao farmu. Vlasnik stana je u Engleskoj dao otkaz najmoprimcu vidjevši fotogalerije tuluma koji se odvijaju u njegovom stanu.

Internetski stručnjaci kažu kako treba izbjegavati na profile društvenih mreža postavljati fotografije razuzdanih trenutaka, osobne podatke ne treba postavljati javno, a posebno treba paziti na objavljivanje povjerljivih poslovnih informacija. Isto tako, treba izbjegavati objavljivanje zlonamjernih informacija, dijeljenje tračeva i zločeste komentare.

S druge strane, ukoliko se želite na društvenim mrežama predstaviti kao uspješan poslovni čovjek na profilima ostavljajte samo informacije o uspješnim projektima, postignućima i nagradama. Isto tako, treba svakodnevno ažurirati svoje aktivnosti, paziti na kontrolu privatnosti te se osobno promovirati. Postoje različite internetske stranice koje funkcioniraju poput virtualnih životopisa te neke tvrtke podatke o zapošljavanju uzimaju preko njih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene