Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše na internetu, ispred televizije...

Četvrtina djece nikad se ne igra u prirodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrtina djece nikad ne provodi vrijeme igrajući se vani zbog lošeg vremena, ubrzanog ritma života te strahova roditelja da bi ih netko mogao oteti ili da bi im se nešto moglo dogoditi.

Znanstvenici su došli do zaključka kako današnja djeca previše vremena provode igrajući igrice, na internetu ili ispred televizije, zbog čega su sklonija prekomjernoj težini i manje pripremljena za izazove modernog života, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Europski izbori - 4 urnebesni odgovori Koliko građani znaju o izborima 9. lipnja? "On se fino uhljebio u Europskom parlamentu" Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete

'Boravak u prirodi kod djece izgrađuje otpornost tako da se mogu nositi sa stresom, povećati koncentraciju i poboljšati svoj rad', rekao je liječnik William Bird. Istraživači su do podataka došli odvojenim anketiranjem tisuću odraslih osoba i 500 roditelja djece do 16 godina.

>> Hrvati peta najdeblja nacija u Europi

Roditelji su otkrili kako njihova djeca u prosjeku provode 16 sati u kući i oko osam sati u prirodi. 22 posto roditelja je reklo kako njihova djeca nikad ili rijetko provode vrijeme u prirodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene