Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neovisno kojim poslom se bavili većina tvrtki u svijetu i dalje osjeća posljedice krize pa ili uopće ili slabo zapošljavaju nove ljude. No, zbog ekspanzije socijalnih mreža i ove će se godine zaposliti na tisuće radnika.


Melanie Eyerman nedavno se zaposlila u jednoj tvrtci za odnose s javnošću. Njezin je posao svakodnevno na Facebook i Twitter stavljati informacije i novosti o tvrtkama koje su njezini klijenti. 'Primjerice tvrtka Cedar Point imala je samo 300.000 fanova na Facebooku. U roku 5 mjeseci pomogli smo im doseći 600.000', kazala je Eyerman.

Vezani članci Muškarac s mobitelom Baš mu se nije dalo: Da izbjegne posao, poreznik zvao samoga sebe 55 sati Zabava na poslu Nije im dosta poslovnih izazova pa su prihvatile još jedan i snimaju golišave slike na radnom mjestu

No, ne može to svatko. 'Ako imate otvoren profil ne znači da ste za ovaj posao. Ako vam se potencijalni klijent javi putem Facebooka treba s njime znati i komunicirati. Inače ga više nećete čuti', kazao je njezin šef Jason Therrien.

Prema nekim predviđanjima zapošljavanje na socijalnim mrežama i poslovima koji uključuju kreativnu tehnologiju ove će godine porasti za 12 posto.