Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima zainteresiranih

Balansiranje tjelesnog sata 'liječi' od jett laga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobe koje pate od jett laga mogli bi uskoro dobiti pomoć u balansiranju tjelesnog sata kako bi se umanjili efekti stanja putovanja, otkrila je britanska studija.

Tim Sveučilišta u Manchesteru proučavao je moždane stanice i njihovu ulogu u budnosti tijela te vremenu provedenom u snu. Dugo se vjerovalo da stanice koje miruju tijekom dana, mogu zapravo biti toliko ‘uzbuđene’ da se čine neaktivne, a onda se smire toliko da se čini da obavljaju normalne aktivnosti i 'kažu' tijelu da treba biti budno, piše BBC.

Pročitajte i ovo Zaruke u avionu Nije to očekivala VIDEO Tijekom leta iz Beograda u jednom trenutku neočekivano se oglasio pilot: "Poštovani putnici govori vam vaš kapetan" Slika nije dostupna Revolucionarno otkriće ZNANSTVENICI ZATEČENI Pronađen mikrob koji ne bi trebao biti živ

Ovo je prva studija o utjecaju koji posebne stanice imaju na tjelesni sat. Znanstvenici istraživačkog tima kažu kako bi njihova otkrića mogla dovesti do tretmana protiv jett laga i one koji imaju problema sa snom. ‘Postoji puno interesa u farmaceutskoj industriji, ima mnogo onih koji su zainteresirani razviti kemijski tretman kako bi resetirali dnevne sate’, rekao je profesor Hugh Piggins.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene