Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na internetu su objavljene prve recenzije novog modela Appleovog tableta koji će se sutra pojaviti u prodaji na brojnim tržištima – uključujući i hrvatsko.


Sutra će se u prodaji pojaviti novi model Appleovog tableta, a na mreži su već objavljene prve recenzije novinara s tehnoloških portala te se većina slaže kako je 'najbolji tablet na svijetu postao još bolji'. Umjesto iPada 5, Apple je predstavio iPad Air koji je manji, tanji i puno brži od svojih prethodnika, a na ZDnetu pregledali su većinu objavljenih recenzija i izdvojili neke od komentara novinara koji su imali prilike testirati ovaj tablet.

Još tanji i još moćniji: iPad Air od 1. studenog dostupan u Hrvatskoj!

Vezani članci Slika nije dostupna 'Najbolji proizvodi u posljednjih 25 godina': Apple se priprema za VELIKU jesen! Slika nije dostupna Veliki problemi za Apple? Eksplodirao iPad Air!

Posebno ističu recenziju s AndanTecha u kojoj je Anand Lal Shimpi naglasio kako mu je klasičan iPad ranije bio prevelik te je čekao predstavljanje iPada mini s retina ekranom kojeg je namjeravao kupiti i s njim zamijeniti 9,7 inčni iPad. No, nakon što je isprobao model Air promijenio je mišljenje jer je novi iPad tanji, lakši i mobilniji tako da može konkurirati i manjim uređajima.

Isto naglašava Clayton Morris s Fox Newsa koji kaže da je Air 'impresivno tanak i samo malo teži od iPada mini', dok na SlashGearu izdvajaju kvalitetu izrade, dizajn i odličan ekran te je po njima 'iPad zlatni standard prema kojem se ocjenjuju tableti'.

Novinar Timesa u svojoj recenziji ističe softver i broj aplikacija koje su dostupne na ovom tabletu (kao i na ostalim iPadovima) jer je korisnicima dostupno skoro pola milijuna aplikacija – od zabave i jednostavnih igara pa do poslovnih i edukativnih aplikacija. 'Niti jedan konkurentski model nema ništa slično' te su upravo aplikacije najveći razlog zbog kojeg niti jedan drugi model nema takav utjecaj na tržište. Darrell Etherington s TechCrunchea kaže kako Air predstavlja veliki napredak u odnosu na starije modele (iPad 4 i pogotovo iPad 2) te donosi odličan spoj naprednih karakteristika i mobilnosti, dok na Cnetu zaključuju kako ovaj uređaj opravdava 'uzbuđenje koje je oko njega stvoreno'.

Appleov napad na Microsoft: Jeftinija računala i besplatan softver!

iPad Air zadržao je ekran iste dijagonale kao i stariji modeli (uz retina rezoluciju), ali ima čak 45 posto manji rub oko ekrana, zbog čega je sam uređaj manji te je dvadeset posto tanji u odnosu na prethodnika. Pokreće ga A7 procesor kojeg je Apple ranije predstavio u iPhoneu 5S, ima 5MP kameru i snažnu bateriju koja bi trebala izdržati oko deset sati rada.

Njegova početna cijena u SAD-u iznosi 499 dolara za 16GB model, a u prodaju na brojna tržišta – uključujući i hrvatsko, stiže sutra.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook