Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatni standard za tablete

'Najbolji tablet na svijetu postao je još bolji!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu su objavljene prve recenzije novog modela Appleovog tableta koji će se sutra pojaviti u prodaji na brojnim tržištima – uključujući i hrvatsko.

Sutra će se u prodaji pojaviti novi model Appleovog tableta, a na mreži su već objavljene prve recenzije novinara s tehnoloških portala te se većina slaže kako je 'najbolji tablet na svijetu postao još bolji'. Umjesto iPada 5, Apple je predstavio iPad Air koji je manji, tanji i puno brži od svojih prethodnika, a na ZDnetu pregledali su većinu objavljenih recenzija i izdvojili neke od komentara novinara koji su imali prilike testirati ovaj tablet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojni novi proizvodi 'Najbolji proizvodi u posljednjih 25 godina': Apple se priprema za VELIKU jesen! Slika nije dostupna Niti iPhone, niti Galaxy, nego… Ovo je NAJBOLJI pametni telefon na svijetu!

Još tanji i još moćniji: iPad Air od 1. studenog dostupan u Hrvatskoj!

Posebno ističu recenziju s AndanTecha u kojoj je Anand Lal Shimpi naglasio kako mu je klasičan iPad ranije bio prevelik te je čekao predstavljanje iPada mini s retina ekranom kojeg je namjeravao kupiti i s njim zamijeniti 9,7 inčni iPad. No, nakon što je isprobao model Air promijenio je mišljenje jer je novi iPad tanji, lakši i mobilniji tako da može konkurirati i manjim uređajima.

Isto naglašava Clayton Morris s Fox Newsa koji kaže da je Air 'impresivno tanak i samo malo teži od iPada mini', dok na SlashGearu izdvajaju kvalitetu izrade, dizajn i odličan ekran te je po njima 'iPad zlatni standard prema kojem se ocjenjuju tableti'.

Novinar Timesa u svojoj recenziji ističe softver i broj aplikacija koje su dostupne na ovom tabletu (kao i na ostalim iPadovima) jer je korisnicima dostupno skoro pola milijuna aplikacija – od zabave i jednostavnih igara pa do poslovnih i edukativnih aplikacija. 'Niti jedan konkurentski model nema ništa slično' te su upravo aplikacije najveći razlog zbog kojeg niti jedan drugi model nema takav utjecaj na tržište. Darrell Etherington s TechCrunchea kaže kako Air predstavlja veliki napredak u odnosu na starije modele (iPad 4 i pogotovo iPad 2) te donosi odličan spoj naprednih karakteristika i mobilnosti, dok na Cnetu zaključuju kako ovaj uređaj opravdava 'uzbuđenje koje je oko njega stvoreno'.

Appleov napad na Microsoft: Jeftinija računala i besplatan softver!

iPad Air zadržao je ekran iste dijagonale kao i stariji modeli (uz retina rezoluciju), ali ima čak 45 posto manji rub oko ekrana, zbog čega je sam uređaj manji te je dvadeset posto tanji u odnosu na prethodnika. Pokreće ga A7 procesor kojeg je Apple ranije predstavio u iPhoneu 5S, ima 5MP kameru i snažnu bateriju koja bi trebala izdržati oko deset sati rada.

Njegova početna cijena u SAD-u iznosi 499 dolara za 16GB model, a u prodaju na brojna tržišta – uključujući i hrvatsko, stiže sutra.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene