Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi uređaji

Apple ide dalje: Jobs predstavio Apple TV i novi iPod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema odmora za Apple. Predstavljen je nadograđeni Apple TV, nova linija iPoda, ali i nova društvena mreža.

Steve Jobs je predstavio novi Apple TV za 99 dolara, koji će prikazivati emisije s Foxa i ABC-a za 99 centi, kao i kolekciju filmova visoke rezolucije za 4.99 dolara. Za razliku od prethodnika koji je koštao 229 dolara, novi Apple TV će biti bez unutarnje memorije i donosit će sadržaje ili s Applea ili korisnikovog računala. U prodaju će biti pušten za četiri tjedna, prenosi San Francisco Chronicle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vizionar u svijetu tehnologije Intervju s kreatorom Twittera Jackom Dorseyem na CBS-u Slika nije dostupna Ovoga se u Appleu boje! Evo što može dovesti do uništenja Applea!

Jobs je predstavio i novu, glazbenu, društvenu mrežu Ping. Korisnici će moći otvoriti profil te dijeliti svoj glazben ukus s drugima. Ping će biti dostupan samo preko iTunesa i njegovih aplikacija na Appleovim mobilim telefonima. 'To je kao da Facebook i Twitter upoznaju iTunes,' rekao je Jobs i dodao da je to socijalna mreža temeljena na glazbi.

Novosti među modelima iPoda su iPod Touch, iPod Nano i iPod Shuffle. iPod Touch ima mnogo komponenti iPhonea4, uključujući ekran visoke rezolucije, moćni A4 procesor, dvije kamere i mogućnost FaceTimea, Appleovog servisa za video chat. iPod Nano je smanjen te je dobio 1.7-inčni ekran. Najmanji iPod, Shuffle, vratio se prijašnjem četvrtastom izgledu s tipkama. 'Ovo je najveća promjena u liniji iPoda ikad,' rekao je Jobs.

Analitičar Michael Gartnberg rekao je da Apple snažno prodire u dnevne boravke s Apple TV-om. Ipak, dodaje da se Apple suočava s velikom konkurencijom kabelske, koju preferira velik broj potrošača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene