Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lansiran u travnju

'Američka tajna letjelica vjerojatno je orbitalni špijun'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robotizirani svemirski zrakoplov američkog Ratnog zrakoplovstva, nazvan X-37B i lansiran krajem travnja pod velom tajnosti, najvjerojatnije je orbitalna špijunska letjelica, a ne platforma za oružje, ocijenio je bivši dužnosnik Ratnog zrakoplovstva u novom izvješću objavljenom u četvrtak.

Višekratno uporabljiva bespilotna svemirska letjelica X-37B jedva da bi imala neke prednosti kao nosač oružja, prema Brianu Weedenu, bivšem orbitalnom analitičaru Ratnog zrakoplovstva i tehničkom savjetniku nevladine udruge 'Secure World Foundation'. 'Naravno da je to mogućnost, ali ja ne vidim nikakvih dokaza da je to iskorišteno na taj način', rekao je Weeden. 'Problem je što je bilo toliko strke oko toga što je njegova misija, a ne otkrivanje misije na orbiti, i ne otkrivanje gdje u orbiti', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nad Perzijskim zaljevom Iran tvrdi da je oborio dvije špijunske letjelice Slika nije dostupna Ostaci ruske rakete 'zasuli' SAD

>> VIDEO: Tajnoviti X-37B ide u svemir

Tajnost koja je okruživala prvi svemirski let X-37B prošloga mjeseca dovela je do špekulacija o novom američkom svemirskom oružju. Gary Payton, zamjenik podtajnika svemirskog programa, prethodno je odbacio glasine da je svamirski zrakoplov X-37B, poznat kao orbitalno Test Vozilo 1, prethodnik za flotu sa svemirskim naoružanjem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene