Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ča i ako isključite lokacijske usluge na vašem iPhoneu , za čas vas se može pronaći, pokazala su najnovija istraživanja.


iPhone sakuplja i pohranjuje informacije o kretanju iako su lokacijske sluge isključene, piše Wall Street Journala. Nakon što se otkrilo da iPhone stalno bilježi mjesta na kojima ste bili, prvo je bilo rečeno da se to može izbjeći isključivanjem lokacijskih usluga. No, novinari Wall Street Journala su dokazali suprotno.

Vezani članci Slika nije dostupna Oni su pokazali da se može sve što se hoće Slika nije dostupna Pripadnik ISIS-a slučajno odao svoju lokaciju putem Twittera!

Najnovije otkriće, koje se nije svidjelo korisnicima diljem svijeta, iPhone nije želio komentirati. Novinari Wall Street Journala piše kako je neizostavno da će se ponovno pokrenuti pitanje koliko su korisnici informirani o podacima koji se dosada, očito bez njihovog znanja, prikupljaju na telefon.

>> iPhone tajno bilježi sva mjesta na kojima se nalazite!

Velik broj korisnika iPhonea strahuje kako bi se prikupljeni podaci mogli koristiti protiv njih. Da je tako, strahuje i američki kongres koji je zatražio istragu te upozorio da se krše prvenstveno prava djece. Pojasnili su kako im pedofili vrlo lako mogu ući u trag ukoliko im hakiraju iPhone.

Apple i Google tvrdili su do sada da su podaci s uređaja anonimni te da njihovo slanje korisnici vrlo lako mogu isključiti ukoliko ugase lokacijske usluge. No, sada se pokazalo da to baš nije tako.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju