Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

80 milijuna domena

25 godina internetske domene '.com'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetska domena '.com', pomoću koje su pokrenute neke od prvih i neke od najuspješnijih internetskih kompanija, obilježila je 25 godina postojanja.

'Svakom mlađem od 30 godina vjerojatno je teško sjetiti se vremena kad internet nije bio u njihovim životima. Mreža je postala sastavni dio našeg radnog i zabavnog života', rekao je Mark McLaughlin, izvršni direktor kompanije Verisign, koja upravlja domenom '.com'. Prvu adresu s domenom '.com' registrirala je 15. ožujka 1985. računalna kompanija Symbolics iz Cambridgea u Massachusettsu.

Pročitajte i ovo Mons. Zlatko Koren IZOSTALA TRADICIJA Ove godine slavlje Velikog petka, ali i Uskrsa bit će na drugačiji način: ''Naučili smo koliko nam redovite stvari mnogo znače'' Slika nije dostupna Dan sjećanja na holokaust Milanović komentirao aferu Tušek: "To je jadno, to je bijedno. Ali ja tu ne vidim kazneno djelo. Branit ću prava političara da budu budale"

Samo je još pet drugih kompanija preuzelo istu domenu do kraja te godine. Već 1997. bilo je milijun adresa koje su završavale s '.com', a danas ih ima oko 80 milijuna. Domena je postala lansirna rampa uspješnih kompanija kao što su, primjerice, Yahoo.com, Amazon.com, Google.com ili eBay.com. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene