Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Internetska domena '.com', pomoću koje su pokrenute neke od prvih i neke od najuspješnijih internetskih kompanija, obilježila je 25 godina postojanja.


'Svakom mlađem od 30 godina vjerojatno je teško sjetiti se vremena kad internet nije bio u njihovim životima. Mreža je postala sastavni dio našeg radnog i zabavnog života', rekao je Mark McLaughlin, izvršni direktor kompanije Verisign, koja upravlja domenom '.com'. Prvu adresu s domenom '.com' registrirala je 15. ožujka 1985. računalna kompanija Symbolics iz Cambridgea u Massachusettsu.

Vezani članci Slika nije dostupna Milanović izviždan na odlasku s groblja, neugodna dobacivanja Bojanu Glavaševiću Slika nije dostupna Prije 24 godine u dramatičnim okolnostima Sabor je donio važnu odluku

Samo je još pet drugih kompanija preuzelo istu domenu do kraja te godine. Već 1997. bilo je milijun adresa koje su završavale s '.com', a danas ih ima oko 80 milijuna. Domena je postala lansirna rampa uspješnih kompanija kao što su, primjerice, Yahoo.com, Amazon.com, Google.com ili eBay.com. (Hina)