Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želimo znati

Preživjeti put do škole: Ugroženi mirkovački školarci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedna hrvatska škola treba pomoć i dokazuje kako Hrvatska ne može biti društvo znanja, sve dok osnovnoškolci stradavaju u prometu, a roditelji strahuju hoće li njihova djeca živa i zdrava stići do škole.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želimo znati Škola u Vukovaru - obećanje ludom radovanje! Slika nije dostupna Želimo znati Cirkvena pred sanacijom škole

Taj problem muči učenike osnovne škole u Mirkovcima kojima prelazak preko državne ceste predstavlja životnu opasnost. Još se sjećamo učenika iz Kaštela koji su ispod magistrale prolazili kroz kanalizaciju, no djeca iz Mirkovaca nemaju alternative te svakodnevno pretrčavaju prometnicu koja vodi od Vinkovaca do graničnog prijelaza sa susjednom Srbijom.

Kako bi mirkovački mališani naučili čitati i pisati prvo moraju preživjeti put do škole. Novinari su već upozoravali na ovaj smrtonosni problem, a sve što su im vinkovački gradski oci omogućili jest zebra koju vozači kamiona i automobila uredno ignoriraju i zanemaruju, pa su životi mirkovačke djece i dalje u opasnosti.

Kampanja 'Želimo znati' nastavlja ukazivati na hrvatsku školsku stvarnost i probleme koji ju opterećuju te stoje na putu realizaciji istinskog društva znanja za sve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene