Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zrcalo pomaže pri rehabilitaciji kod oduzetosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obično zrcalo može pomoći pri rehabilitaciji pacijenata kojima je jedna strana tijela oduzeta, rečeno je na kongresu o moždanom udaru u četvrtak u Beču

U postupku rehabilitacije, zrcalo se postavi okomito na tijelo pacijenta, tako da on može vidjeti svoju zdravu nogu ili ruku.

Pročitajte i ovo Provjereno: Jedni za druge - 1 Prebacivanje odgovornosti Spornom odlukom diskriminiraju bivše ovisnike koji rade s djecom. Majka policajka: "Upravo je to bio razlog zašto smo izabrali ovu udrugu" Slika nije dostupna komentar saše vejnovića Rehabilitacija amnezije: Napisao bih vam nešto o jednom čovjeku, ali mogli bi me strpati u zatvor


Pokretanjem uda stvara se optička iluzija da se pokreće i zdravi ud, izjavio je profesor Kazu Amimoto s tokijskog sveučilišta Metropolitan na 6. Svjetskom kongresu o moždanim udarima u Beču.

Istraživanje na 14 pacijenata pokazalo je da ta optička iluzija poboljšava pokretljivost bolesne strane tijela čak više od izravne stimulacije oduzetih udova.

Uspjeh konvencionalne terapije i terapije zrcalom mjeren je promatranjem pokretljivosti nožnog zgloba i vremena koje je pacijentu potrebno za taj pokret.

Rezultati su pokazali da je optička iluzija kretanja noge dovela do toga da se njezina pokretljivost ubrza za više od dvanaest posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene