Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro pogledajte

Znate li što znači ovaj znak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi od nas prilikom kupovine sredstava za čišćenje uopće ne čita deklaracije. A trebali bismo...

Znak X na narančastoj podlozi, ako iznad njega piše xi, označava nadražujuće za kožu. To podrazumijeva korištenje rukavica prilikom upotrebe takvog sredstva za čišćenje.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

>>Dobiva poticaje, a ne brine o njima!

''Ona sredstva koja se razvrstavaju kao korozivna, podrazumijevaju zaštitu ruku, jer ste s rukama u najprisnijem kontaktu s tim sredstvom'', rekla je ekipi Provjerenog toksikologinja Irena Zorica Ježić Vidović.

>>Nakon našeg priloga na teren izašao Državni inspektorat i inspekcija Ministarstva financija!

A čišćenje kuće ponekad može biti prava muka zbog kamenca, naslage prašine i neoprane odjeće. Ekipa Provjerenog odvela je profesionalne čistačice u čišćenje jednog takvog stana. Kemikalije koje one koriste, često i sami doma koristimo, a da nismo ni svjesni njihovih opasnosti. No, ako ih upotrebljavamo u skladu s deklaracijama, problema ne bi trebalo biti.

Najčešća pogreška koju činimo jest ne prozračivanje prostora u kojem čistimo. ''Ako je to 2 kavadrata i ako ste unutra neko vrijeme i ako to udišete neko vrijeme posljediea možda neće biti danas, već se mogu pojaviti za koja dva dana'', rekla im je Ježić Vidović.

A kako napraviti vlastito sredstvo za čišćenje bez štetnih kemikalija, i koliko je trajalo čišćenje stana, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene