Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi se muškarci znaju našaliti s tim da žene imaju manji mozak. Znanstvenici kažu da je to istina, ali iističu - one ga koriste učinkovitije nego što to čine muškarci.


Znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji proveli su istraživanje uz pomoć svojih kolega iz Madrida pomoću kojega su nastojali odgovoriti na pitanje zbog čega su žene, čiji je mozak 8 posto manji od mozga muškarca, jednako inteligentne ili inteligentnije od muškaraca.

>>
Nove spoznaje o evoluciji ljudskog mozga

One uz puno manje energije i manje moždanih stanica mogu postiići iste pa čak i bolje rezultate, tvrde istraživači. Otkrili su da veći hipokampus kod žena, koji je obično manji nego kod muškaraca, ne znači da će žena biti inteligentnija, piše Daily Mail..

'Istraživanje sugerira da je bolje kada je kod žena hipokampus manji jer bolje funkcionira. Veličina strukture nije nužno povezana s tim kako funkcionira. Naime, mala veličina može značiti i vrlo intenzivne živčane stanice ili aktivniju signalizaciju između njih što znači da će učinkovitije raditi', kazao je Trevor Robbis, profesor s Cambridgea.

Dodao je i kako je rezultat ovog istraživanja vrlo fascinantan, ali da su potrebna daljnja istraživanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Snijeg u Madridu Madriđanka za DNEVNIK.hr o najvećoj oluji u posljednjih 50 godina: ''Neke trgovine su prazne. Ovo me podsjeća na početak pandemije'' Ne razumiju muškarce Nikako im nisu jasni muškarci, što duže žive s njima, to imaju više pitanja