Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zdraviji roštilj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Začini se već dugo koriste u svrhu sprječavanja bakterijskog rasta u hrani. Poznato je da npr. klinčić, cimet, timijan, origano i ružmarin djeluju antibakterijski.

Prije izuma hladnjaka, kvarenje hrane je bio velik problem, posebno u krajevima s toplijom klimom i ljudi su nesvjesno upotrebom začina poboljšavali zdravstvenu ispravnost hrane. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Incident u VInkovcima Kršenje mjera: Opijali se i roštiljali, jedan odbijao dati osobne podatke policiji i poručio da je zaražen, drugi ih napao... Slika nije dostupna Praznik rada Miris roštilja širio se cijelom Hrvatskom

U periodima nestašice hrane pokvarena hrana se nije bacala i npr. papar se nekad trošio u ogromnim količinama kako bi se maskirao loš okus mesa.

Novija istraživanja pokazuju koristi od upotrebe začina za jela s roštilja. Marinade s ružmarinom i origanom sadrže antioksidanse koji sprječavaju stvaranje potencijalno štetnih tvari u mesu pri visokim temperaturama pečenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene