Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko kaže da ne može?

Zaleđena uz bok svježoj hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko kaže da zaleđena hrana ne može stajati uz bok svježe ubranoj, ulovljenoj i netom pripremljenoj?

Znanstvenici, u suradnji s prehrambenom industrijom, neprestano proučavaju i pronalaze optimalne kombinacije aditiva koje i dugotrajno smrznutoj hrani osiguravaju početnu kvalitetu i izgled, pišu Vitamini.hr. 

Pročitajte i ovo Rajčice - 4 Berba podbacila Kupci će biti gladni domaće hrane: "Imamo manje za bar 40 posto" Moped Natrpao ga Vozio bez vozačke neregistrirani moped, ali ono što je prevozio iznenadilo je i policajce

Tako su nedavno američki znanstvenici identificirali nekoliko sustava koji čuvaju okus, miris, boju, teksturu i nutritivnu vrijednost zaleđenih proizvoda, te sprječavaju propadanje uslijed temperaturnih oscilacija (u lancu proizvođač-trgovac-potrošač). Spomenuti sustavi sprječavaju gubitak vlage, nastanak kristala vode po površini i unutrašnjosti proizvoda i deemulzifikaciju, a sastoje se od idealnih kombinacija škroba, zgušnjivača i emulgatora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene