Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za dug život pijte vina iz Sardinije i Gersa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna vina Sardinije i francuskog Gersa najbolja su za dugovječnost jer ta vina sadrže jednu molekulu posebno učinkovitu protiv kardiovaskularnih smetnji.

Poznato je da polifenoli koje sadrži crno vino suzbijaju aterosklerozu, degenerativnu bolest arterija. Ali sada su znanstvenici medicinskog fakulteta Queeen Mary iz Londona i sveučilišta Glasgowa otkrili da su zapravo učinkovitiji tanini, poznati kao polimerni procijanidi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama kod Sardinije Ispovijest Hrvata s luksuzne jahte koja je u potpunosti izgorjela: "Satima nitko nije reagirao na naš poziv, zgrabio sam prsten i putovnicu..." Slika nije dostupna Nesreća na Sardiniji Vozio pijan, zaletio se u gomilu i ozlijedio 31 osobu - prijeti mu do 18 godina zatvora

Uspoređujući djelovanja crnih vina iz raznih dijelova svijeta na
krvne žile, oni su otkrili da su vina s najviše polimernih procijanida najbolje štite vene.

Pomoću podataka skupljenih 1999. u Francuskoj, oni su utvrdili područja najveće dugovječnosti kao i ona s manje srčanih bolesti od prosjeka i pokazalo se da se radi o područjima u kojima vina imaju jaku koncentraciju procijanida, a to su Sardinija, a u Francuskoj područje Gersa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene