Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Voda iz boca kvari zube

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moda pijenja vode iz boca, a ne iz slavine, pogubna je za zdravlje zubi, upozoravaju australski znanstvenici. Voda iz slavine sadrži fluor koji jača zubnu caklinu, dok kod sokova i vode u bocama to nije slučaj.

Studija Australskog udruženja stomatologa pokazala je 71-postotno povećanje kvarenja zubi koje znanstvenici pripisuju tome što mladi sve više piju iz limenki i boca umjesto da kada ožedne odu do slavine i vodu natoče u čašu.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

- Imaju oštećene zube dok ne umru, rekao je predsjednik udruženja Bruce Noble za list The Australian. "Fluor u vodi nužan je za zdravlje zubi, dodao je.

Studija je pokazala da se kvarenje zubi kod 15-godišnjaka povećalo za 71 posto od 1996. i zaključuje da voda u bocama i slatki sokovi poništavaju pozitivne efekte dodavanja fluora u vodu iz slavine 1970-ih godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene