Piše Dr. Ana Kandare Šoljaga,
01. rujna 2010. @ 09:28
komentari
Slika nije dostupna
Ukoliko pušite, no u svoj organizam unesete povećani obim šarolikog voća i povrća, smanjujete rizik oboljenja od raka pluća.
Podijelite
Europski stručnjaci istraživanjem su zaključili da pušači, ukoliko povećaju unos voća i povrća u svoj organizam, za 23 posto smanjuju mogućnost obolijevanja od raka pluća, piše američki The Times. Svakim unosom što raznolikijeg voća i povrća smanjuje se opasnost od oboljenja za 4 posto. Posebno pozitivan utjecaj na zdravlje pušača ima korjenasto i lisnato povrće, kupus, luk, češnjak i gljive koje organizam prepoznaje kao prirodne saveznike u borbi protiv raka. Znanstvenici ipak upozoravaju da najnovije pozitivno otkriće ne znači da nakon obroka prepunog povrća možete mirne savjesti sjesti i zapaliti cigaretu.