Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako se tješite mišlju kako pušite malo cigareta te da vam to neće toliko naškoditi, onda nemojte čitati dalje, jer slijedi naglo "triježnjenje". Upozoravamo vas na uznemirujući sadržaj.


Ryan Au, profesor iz Tung Chi Ying memorijalne škole u Hong Kongu napravio je video kojim je htio studentima koliko je opasno pušenje cigareta. Razlog je bio njegova zabrinutost odlukom većine njegovih studenata da će početi pušiti cigarete.

Vezani članci Nastavljaju se nasilni prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) - 5 Prosvjedi u Hong Kongu počeli nasilnim obračunima: Policija prosvjednicima odgovorila suzavcem i paprenim sprejem Prosvjedi u Hong Kongu (Foto: Philip FONG / AFP) Novi neredi u Hong Kongu: Prosvjednici bacali kamenje, policija odgovorila suzavcem

Video pokazuje dvoja svinjska pluća, jedna zdrava i druga oštećena - i to nakon samo 60 popušenih cigareta. Pluća koja su uvlačila dim cigareta vidljivo su oštećena i tamnija, a dušnik im isto tako blokiran i prožet mrljama, prenosi Daily Mail.

VIDEO Za svaku osudu: Otac daje cigaretu bebaču

Au je eksperiment napravio tako da je pluća spojio na zračnu pumpu te tako simulirao disanje. Oba para pluća bila su zdrava na početku eksperimenta. Jedna pluća udisala su normalan zrak, a druga mješavinu zraka i dima cigareta, točnije njih 60. Rezultate možete jasno razaznati u videu, koji je još jednom ponavljamo, uznemirujućeg sadržaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook