Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umjerena potrošnja piva - korisna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupacija proizvođača piva, slada i hmelja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) predstavila je brošuru o prednostima i koristima umjerenog konzumiranja piva, koja u prvi plan stavlja umjerenost i odgovornost pri konzumiranju piva i drugih alkoholnih pića.

Vladimir Marić, predstojnik Zavoda za biokemijsko inženjerstvo Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu rekao je da je pivo, kako ono s postotkom alkohola, tako i ono bezalkoholno, zdravo za organizam i u biti je hrana te ga kao svaku hranu treba konzumirati umjereno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neugodno iznenađenje Pogledajte kako je Angela Merkel dobila par piva za vrat Slika nije dostupna Nevjerojatno Otvori sanduk piva u manje od 10 sekundi!

Dodao je da je optimalno popiti dnevno 3 do 5 decilitara piva na dan, naročito nakon objeda te da je tamno pivo bogatije korisnim mineralima i sastojcima od onog svijetlog jer ima znatno više antioksidansa od svijetlog.

Napomenuvši da pivo ima sličnu energetsku vrijednost poput mlijeka, rekao je Marić i kazao da se u pivu nalaze i drugi, za zdravlje korisni minerali i molekule.

Darija Vranešić, predsjednica Hrvatskog društva za boljitak prehrane, rekla je da se pivo može, ako se konzumira umjereno uklopiti u zdrave životne navike, kao i svako drugo piće s postotkom alkohola. 

Vino, pivo i ostala slična pića mogu ponoći pri prevenciji određenih bolesti, kao i za ukupno dobro stanje organizma, naglasila je Vranešić.

Na predstavljanju brošure koju je izdala HGK govorili su i drugi liječnici, tehnolozi te ostali stručnjaci koji su naglasili pojam "odgovornog" konzumiranja piva kao zdrave namirnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene