Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro stižu cjepiva

Tko se sve treba cijepiti protiv nove gripe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijepljenje protiv sezonske gripe počinje za dva dana, ali ono protiv svinjske neće startati prije prosinca. Tada, naime, stiže cjepivo. Iako se virus već dobro raširio. Donosimo savjete stručnjaka, tko se mora cijepiti, kako do cjepiva te koja mu je cijena.

'Vjerojatno će se cijepiti sa dvije doze, a prema tome prva doza bit će prije Nove godine. A druga doza nakon toga? Druga doza bi se trebala aplicirati u roku od četiri od prve doze', objasnio nam je dr. Draženović. Hrvatski epidemiolozi kažu 'da' cjepivu, a milijun i pol doza stiže u prosincu. 'Cijepit će se građani koji imaju neku drugu kroničnu bolest, posebno osjetljivih na razvoj komplikacija od takve influence', pojasnio je dr. Draženović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj Slika nije dostupna Gripa odnijela petu žrtvu Svinjska gripa nije ništa opasnija od obične

Dodao je i kako će se naknadne kategorije za cijepljenje protiv pandemijske gripe odrediti u trenutku kad cjepivo bude dostupno. 'Cjepivo je uvijek protiv influence, govorimo li o ovom pandemijskom ili sezonskom, besplatno i dobrovoljno', istaknuo je Draženović i još jednom napomenuo kako cjepivo protiv sezonske gripe ne štiti građane od pandemijske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene