Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mozak se razvija i nakon djetinjstva

Tek u 40-ima postajemo u potpunosti zrele osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se pretpostavlja da s punoljetnošću postanemo i zrele osobe, znanstvenici su dokazali da to nije točno. Njihovo istraživanje pokazuje kako se naš mozak razvija sve dok ne uđemo u kasne 40. godine.

Skeniranjem mozga došli su do otkrića kako se prefrontalni korteks oblikuje i u tridesetima i četrdesetima godinama života i tako pobili vjerovanje kako se mozak nakon djetinjstva prestaje fizički razvijati. Prefrontalni korteks je područje koje nas 'čini ljudima', jer je povezan s našim donošenjem odluka, socijalnom interakcijom i drugim karakternim osobinama, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mozak bira Politička pripadnost 'kodirana' u mozgu Slika nije dostupna Dekodiranje signala iz mozga Pronađen način 'čitanja' misli

>> Znate li kako vježbati mozak?

Ovo otkriće iznijela je neuroznanstvenica Sarah- Jayne Blakemore na simpoziju britanskih neuroznanstvenika održanom u Londonu. 'Do prije deset godina vjerovali smo kako se ljudski mozak prestaje razvijati u djetinjstvu. Sada smo dokazali kako se prefrontalni korteks počinje razvijati u ranom djetinjstvu, reorganizira u kasnoj adolescenciji i nastavlja razvijati sve do tridesetih ili četrdesetih godina ljudskog života', pojasnila je Blakemore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene