Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Medical Family Office'

Švicarska: Bogati na put s liječnikom i ljekarnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Medical Family Office' novi je koncept medicine 21. stoljeća, koji su osmislila četiri švicarska liječnika.

Četiri švicarska liječnika hitne službe osmislila su novi koncept medicine XXI. stoljeća "Medical Family Office" (MFO) koji omogućuje putovanje kao da vas prate liječnik i ljekarnik.

Olivier Girardin u četvrtak je u Ženevi predstavio tu personaliziranu hitnu uslugu za bogatu klijentelu. Potrebno je platiti 13.000 švicarskih franaka (10.800 eura) godišnje za pravo na tu uslugu, koja pretplatnika dovodi u vezu 24 sata na dan, 7 dana tjedno s jednim od četiri liječnika hitne službe koji ima uvid u njegov medicinski karton.

Girardin je rekao da pregovara s osiguravajućim kućama i privatnim bankama. Procedure medicinske pomoći na udaljenost postoje već za pomorce i istraživače. On je objasnio da njihovi klijenti zahtijevaju tri stvari: medicinsku sigurnost, mogućnost poziva 24 sata dnevno i brzu uslugu, nastavio je.

Do sada MFO ima 25 pretplatnika, multimilijunaša i vrhunskih sportaša. "S između 80 do 100 pretplatnika postići ćemo ravnotežu u odnosu na ulaganja, a potencijal nam je između 300 i 400 pretplatnika", precizirao je i nije isključio prihvatljiviju ponudu tog koncepta široj publici, kada se MFO uhoda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Ilustracija Reakcija Liječnici zgroženi najavama da će kontrolirati vlasnike vikendica: "Ni pod kojim uvjetima i cijeni neće biti izdavane navedene potvrde"

>> U KBC Zagreb stigao stent koji liječi krvne žile

Pretplatnik treba napraviti sistematski pregled, a njegovi podaci se pohranjuju u računalu. Liječnici mu predaju personalizirani kovčeg s lijekovima koje bi mogao zatrebati bilo gdje na putu.  U kovčegu su također i instrumenti za mjerenje vitalnih parametara, što omogućuje liječniku s druge strane žice da odredi dijagnozu i predloži liječenje lijekovima iz kovčega.

Dr. Philippe Dussoit, jedan od četvorice liječnika koji svi rade u Hopital de La Tour u Ženevi, istaknuo je da se broj putnika po svijetu utrostručio posljednjih 30 godina. Statistički, svakom sedmom putniku zatrebaju njihove usluge, a reagirati treba brzo kako medicinski problem ne bi pokvario put.

Dr. Francis Meier, jedan drugi liječnik iz tog programa navodi da se u kovčegu nalazi i jod, za slučaj nuklearne nesreće poput one u Fukushimi, zubarska torbica s opremom za popravak mosta, kao i lijekovi za zaustavljanje krvarenja iz nosa. U slučaju problema koji zahtijevaju hospitalizaciju ili put doma, tvrtka sve preuzima, ali ti troškovi nisu uračunati u pretplatu.

2008. je godine, tijekom šeste jedriličarske regate samaca oko svijeta bez stajanja, Vendee Globe, liječnik Jean-Yves Chauvele testirao novu opremu za preglede na daljinu kako bi ih zatim prenio u "stvarni svijet". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene