Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Homo ili hetero?

Studija pokazala: Homofobi su zapravo pritajeni homoseksualci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Negativan stav prema homoseksualcima izraženiji je kod osoba koje podsvjesno gaje sklonosti prema istom spolu i koje su odrasle u konzervativnim obiteljima, pokazala je studija objavljena u časopisu Science Daily.

Ova je studija provedena u SAD-u i u Njemačkoj, a donijela je empirijske dokaze kako je homofobija kod pojedinaca zapravo manifestacija potisnute seksualne čežnje prema istom spolu.

Pročitajte i ovo Liječnici proučavaju nove sojeve koronavirusa - 1 Problem nedostatka cjepiva Dok traje bitka oko cjepiva: U svijetu su čak četiri tisuće mutacija koronavirusa, spominje se i mogući slovenski soj Malostonski zaljev (Foto: Dnevnik.hr) Ugrožen Malostonski zaljev: Školjkari trpe veliku štetu zbog norovirusa, a sada kamenicama prijeti nova opasnost

'Pojedinci su se izjasnili kao heteroseksualni, no psihološki testovi su pokazali jaku privlačnost prema istom spolu, te se stoga te osobe osjećaju ugroženima od homoseksualaca jer ih podsjećaju na slične sklonosti kod njih samih', rekla je glavna autorica ove studije Netta Weinstein sa Sveučilišta u Essexu.

'Osobe koje imaju takve unutarnje konflikte, u mnogim slučajevima te konflikte ispoljavaju i prema van', nastavlja Weinstein.

Implicitna i eksplicitna seksualna orijentacija je kod subjekata istraživanja mjerena načinom na koji su reagirali na neke riječi i slike s određenim seksualnim konotacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene