Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska i Italija žele da UNESCO uvrsti mediteransku prehranu na listu svjetske baštine.


Ministri poljoprivrede dviju zemalja razgovarali su o tome u Barceloni na otvaranju kongresa o prehrani u zemljama Sredozemlja.

Vezani članci Ivan Curić i Paula Klaić Saulačić Uzeli stvar u svoje ruke i snašli se. Zbog korone sada za svoje lubenice dobivaju više nego prije: "Ovakvu cijenu nikada nismo imali" Urbano vrtlarstvo sve popularnije - 6 Korona iznjedrila i pravi hit: Doznajte kako do svježeg voća i povrća na vlastitom balkonu. I to dvaput brže nego u klasičnom vrtu

Tradicionalna mediteranska prehrana s puno voća, povrća, ribe, maslinova ulja i umjerenim količinama mesa i mliječnih proizvoda kulturno je nasljeđe, rekla je španjolska ministrica Elena Espinosa.

Mediteranska prehrana je neupitna vrijednost, ocijenio je njezin talijanski kolega Paolo De Castro koji je istaknuo njezinu važnost u borbi protiv bolesti i za održivi rast.

Španjolska ideja o uvrštenju mediteranske prehrane na listu svjetske baštine UNESCO-a dobila je potporu Italije, Grčke i Maroka. Kandidatura će službeno biti predstavljena u kolovozu.