Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontroverzni talijanski onkolog Tullio Simoncini, kojeg je ekipa Provjerenog posjetila u njegovom rimskom uredu, tvrdi kako je otkrio lijek protiv raka.


Radi se o sodi bikarboni čija cijena je u prosjeku 30 kuna po bočici. Upravo to što je lijek jeftin jedan je od glavnih razloga što ga medicinska struka ignorira, tvrdi osporavani liječnik.

Koliko farmaceutska industrija zaista zarađuje na lijekovima protiv karcinoma, kako liječi talijanski liječnik i što je zapravo kemoterapija? Čak 35 osoba na dan u Hrvatskoj umire od raka. Opaka bolest ne bira ni spol niti dob.

U magazinu Provjereno donosimo dijelove potresnog dokumentarca, video dnevnik 24-godišnjaka koji se bori s malignim tumorom. Njegov prijatelj Vladimir Gojun zabilježio je najintimnije trenutke borbe s tom zloćudnom bolešću.

Svoju ispovijest o životu s dijagnozom tumora podijelili su s novinarima i Bosiljka Livaja i Đuro Gašparić, iza kojih je već 30 kemoterapija. Ispadanje kose i nuspojave kemoterapije koja svojim djelovanjem ne ubija samo tumor, već i zdrave stanice organizma, neke su od popratnih simptoma teške bolesti kojoj formalna medicina još uvijek nije doskočila.

Magazin Provjereno pogledajte večeras u 21:40 na programu Nove TV.