Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rezultati istraživanja škotskih znanstvenika s University of Glasgow sugeriraju kako je ipak moguće umrijeti od posljedica slomljenog srca.


Prateći više od 4000 parova znanstvenici su utvrdili kako smrt bračnog druga znatno povećava izglede da će u roku od 6 mjeseci umrijeti i preživjeli partner.

Vezani članci Nevjerojatan zahvat u KBC Rijeka - 4 Nevjerojatna spretnost i znanje liječnika KBC Rijeka: Po prvi put u Hrvatskoj zatvorili puknuće srca bez kirurškog zahvata Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija Nijemci presudili: Hrvatska na listi visokorizičnih zemalja zbog širenja zaraze, pogledajte pravila za ulazak i izlazak iz zemlje

Istraživači objašnjavaju kako osobe koje su ostale bez partnera često usvajaju nezdrave životne navike poput pušenja i nekvalitetne prehrane koje su u promatranom razdoblju od 5 godina povećale rizik za razvoj bolesti srca.

Međutim, rizik za smrt osoba koje su izgubile bračnog druga je bio znatno veći i kad čimbenici povezani s bolestima srca nisu bili uzeti u obzir, dodaju znanstvenici u stručnom časopisu Journal of Epidemiology and Community Health.