Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slomljeno srce poveća rizik za smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati istraživanja škotskih znanstvenika s University of Glasgow sugeriraju kako je ipak moguće umrijeti od posljedica slomljenog srca.

Prateći više od 4000 parova znanstvenici su utvrdili kako smrt bračnog druga znatno povećava izglede da će u roku od 6 mjeseci umrijeti i preživjeli partner.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Akademik Davor Miličić, ravnatelj Zaklade Hrvatska kuća srca ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU Uoči Svjetskog dana srca akademik upozorava: Većina kardiovaskularnih bolesti može se spriječiti

Istraživači objašnjavaju kako osobe koje su ostale bez partnera često usvajaju nezdrave životne navike poput pušenja i nekvalitetne prehrane koje su u promatranom razdoblju od 5 godina povećale rizik za razvoj bolesti srca.

Međutim, rizik za smrt osoba koje su izgubile bračnog druga je bio znatno veći i kad čimbenici povezani s bolestima srca nisu bili uzeti u obzir, dodaju znanstvenici u stručnom časopisu Journal of Epidemiology and Community Health.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene