Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skupe kreme protiv bora? Zaboravite!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako trošite pravo malo bogatstvo na skupocjene kreme protiv bora, vjerojatno bacate novac, poručuje jedna američka studija.

Luksuzni proizvodi ne djeluju ništa bolje od običnih koji se mogu kupiti u svakoj trgovini, pokazalo je istraživanje koje je proveo časopis Consumer Reports.

Pročitajte i ovo Provjereno: Testiranje krema za sunčanje - 2 testirano osam krema Veća cijena - veća zaštita? Ekipa Provjerenog provjerila koje kreme za sunčanje imaju veći učinak i varaju li nas proizvođači Slika nije dostupna Mladolika Melanie

Istraživanje je potvrdilo da niti jedan od ispitanih proizvoda nema bitnog uticaja na izgled kože. 

Istraživači su došli do zaključka da poslije 12 tjedana vrhunski proizvodi uspjevaju tek malo izgladiti plitke bore, ali čak i najbolji među njima dubinu bora ne mogu smanjti više od 10 posto, a ta je promjena nevidljiva golom oku.

"Testovi su otkrili da, u prosjeku, ima malo razlike u djelovanju proizvoda na izgled kože, no cijena i efikasnost nisu povezane", izjavio je glasnogovornik časopisa.

Amerikanci godišnje troše više od milijardu dolara na kreme protiv bora.

U ovom istraživanju, testirani su proizvodi s maloprodajnom cijenom od 19 do 355 dolara. Svaka od krema testirana je na najmanje 20-tak žena između 30 i 70 godina. 

Unatoč zaključku istraživanja, neke žene kažu kako će ipak nastaviti s korištenjem tih preparata.

"Nikad nisam zaista vjerovala da te kreme mogu zaustaviti pojavu bora, ali se uz njih dobro osjećam, a i lijepo mirišu", izjavila je 36-godišnja učiteljica iz New Yorka Amira Thoron.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene