Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest za kavopije

Šest šalica kave dnevno dvostruko smanjuje rizik od raka prostate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispijanje najmanje šest šalica kave dnevno može i više nego prepoloviti šanse za razvijanje smrtonosnog raka prostate, pokazala je studija koju su znanstvenici s Harvarda tijekom 20 godina proveli na više od 50.000 muškaraca.

Studija je pokazala kako oni muškarci koji piju najmanje šest šalica kave dnevno smanjuje rizik za dobivanje raka prostate za 20 posto naspram muškaraca koji kavu oupće ne piju, a ako ga i dobiju - za čak 60 posto je manja vjerojatnost da će 'kavopije' umrijeti od te bolesti nego oni muškarci koji ne konzumiraju taj 'čarobni' napitak.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Brada: Ilustracija - 1 POČINJE MOVEMBER Mjesec u znaku brada i muškog zdravlja: "Kad se pojave simptomi i bolovi, već bude kasno"

Oni koji se ustručavaju piti više od nekoliko šalica kave zbog velikog unosa kofeina mogu odahnuti - studija je pokazala da je bezkofeinska kava jednako učinkovita.

Čak i male količine kave, od jedne do tri šalice dnevno, smanjuju rizik da umru zbog raka prostate za 30 posto. Što su veće količine, veći je i efekt, tj. manji rizik.    

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene