Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danielle Jacobs nažalost boluje od Aspergerov sindroma i s vremena na vrijeme zna doživjeti potpuni mentalni slom. Pogledajte kako to izgleda, odnosno, kako njezin vjerni prijatelj Samson reagira kada vidi da je pošlo po zlu.


Aspergerov sindrom jedan je od nekoliko poremećaja iz autističkog spektra te ga se najčešće opisuje kao stanje čija je glavna karakteristika nesposobnost razumijevanja kako funkcionirati u društvu. 

Vezani članci Napad njemačkog ovčara, ilustracija Strašna tragedija: Osmogodišnja djevojčica prišla psu vezanom u dvorištu, izgrizao je do smrti Ozlijeđeni pas - 7 Snimka od koje ćete dobiti knedlu u grlu: Pas lutalica ušetao kod veterinara i zatražio pomoć

Aspergerov sindrom razlikuje se od ostalih poremećaja iz spektra autizma po tome što kod njega uglavnom nema zastoja u jezičkom i kognitivnom razvoju, međutim kod pojedinaca se pojavljuje motorička nespretnost i atipična upotreba jezika.

Lara i Dinka, djevojčice koje će osvojiti vaša srca

Točan uzrok Asperbergovog sindroma je još uvijek nepoznat, a istraživanja za sada podupiru vjerojatnost da je riječ o poremećaju genetske osnove.

Nema posebnog liječenja, a o djelotvornosti pojedinačnih tretmana postoje tek ograničeni podaci. Intervencija je usmjerena na poboljšanje simptoma i funkcija, a tretman je zasnovan najviše na bihevioralnoj terapiji.

Dokazana ljubav između vlasnika i pasa - kod nekih hormon sreće rastao 300 posto

Većina pojedinaca vremenom se oporavi, ali se teškoće s komuniciranjem, društvenim prilagođavanjem i samostalnim životom nastavljaju i u odrasloj dobi (izvor Wikipedia). 

Na žalost, u Daniellinom slučaju se razvila depresija, te ima trenutke kada proživljava potrebu za samoozlijeđivanjem, a nakon kojih slijede i napadaji panike. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook