Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljeno 900 natjecatelja

Rekordan broj prijava za 5. kros utrku 'Volim trčanje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očito u Zagrebu ima sve više ljubitelja trčanja jer se ove godine rekordan broj natjecatelja prijavio za kros utrku koja će se održati u nedjelju 10. lipnja 2012. na savskom nasipu.

Bez obzira da li u nedjelju planirate trčati ili ne, dođite i podržite ostale natjecatelje, uplatite donaciju za Zakladu Ana Rukavina, družite se s prijateljima i obitelji, te - zaVOLIte TRČANJE!

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Maja Bonačić - 3 BOLJA HRVATSKA Maja je pokrenula nešto nevjerojatno i sada pomaže mnogima: Na biciklu i trčeći "osvojila" je Everest Slika nije dostupna OBJAVIO MORH Pripadnik Hrvatske vojske preminuo u ambulanti vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" nakon rekreativnog trčanja

Prošle godine je oko 750 trkača nastupilo na kros utrci, dok se ove godine čak 900 natjecatelja prijavilo za sudjelovanje u jednoj od utrka u bogatom programu koji počinje u 9:30 sati kod Boćarskog doma. Prva na programu je polumaratonska utrka (21 km) nakon čega će uslijediti dječje utrke. Utrke građana (na 2; 5 i 11,5 km) počinje u 10:30 sati. Program utrke završava oko 12 sati proglašenjem pobjednika.

On-line prijave mogu se ispuniti do danas u 17 sati, ali svi zainteresirani mogu se i osobno prijaviti i trčati na dan utrke. U utrci mogu sudjelovati djeca od jedne do 14 godina, te građani svih uzrasta koji mogu birati između najkraće dionice na 2 km i najduže na 21 km. Jedan od najstarijih natjecatelja u nedjelju zasigurno će biti i dr. Ivo Belan, ambasador utrke i vitalni 76-godišnjak.

>> Prijavite se na kros utrku!

'Trčite pola sata i zaboravit ćete zbog čega ste brinuli, bojali se, bili tjeskobni. Učinit ćete neizmjerno mnogo za svoje fizičko i psihičko zdravlje', rekao je dr. Belan. Organizator utrke - udruga Aktivan život pokrenula je utrku kako bi popularizirala rekreativno trčanje. 'Neka u nedjelju obiteljski izlazak bude na savski nasip. Povedite svoje najmlađe koji tek trebaju otkriti čari trčanja, a neka mama i tata i otrče jednu od utrka. Vidimo se na nasipu!', poručio je natjecateljima i posjetiteljima pokretač utrke Nedeljko Vareškić.

Nastup za svu djecu je besplatan dok će odrasli plaćati 40 kn. Sponzori su također osigurali brojne nagrade za sve sudionike, a pobjednici glavne utrke na 11,5 km dobit će adidas tenisice za trčanje. Utrka će već tradicionalno imati humanitarni karakter – tijekom dana prikupljat će se sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina na čijem štandu će svi zainteresirani moći ostaviti svoju donaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene