Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Recite zbogom alergijama na hranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alergije na hranu mogle bi u potpunosti nestati u roku od deset godina zahvaljujući cjepivu koje bi djelovalo na molekule odgovorne za alergije i učinilo ih bezopasnima, rekao je u petak jedan stručnjak iz tog područja.

Nove tehnike nastale iz genetskih istraživanja sada se testiraju kako bi se ublažili učinci proteina nekih namirnica koji mogu imati fatalne posljedice, rekao je u petak doktor Ronald van Ree sa sveučilišta Amsterdama na Festivalu znanosti u Norwichu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Nove spoznaje nude dobre prilike za razvoj strategija u tretiranju alergija na hranu, i preventivno i za liječenje, objasnio je.

On drži da bi alergije na hranu mogle nestati u roku do 10 godina zahvaljujući toj tehnici.

Inkriminirane molekule treba učiniti sigurnima kako bi ih mogli tretirati lijekom koji bi djelovao na razini imunološkog sustava, kao što se već poduzima u liječenju astme.

Taj lijek bi se udružio sa sastojcima koji smanjuju upale, koje su često najopasnije u slučaju reakcije.

Gotovo jedna osoba od 70 ima "klasičnu" alergiju na hranu, a najčešće ih izazivaju mlijeko, jaja, pšenica, kikiriki, školjke, riba i soja.

Suprotno od drugih tipova alergija (na pelud, mačje dlake),
desenzibilizacija injekcijama alergena koristi se jako rijetko za iskorjenjivanje alergije na hranu zbog velikih rizika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene