Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno u 22:00!

Pušite u automobilu? Nakon ovog testa dvaput ćete razmisliti…

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana britansko istraživanje o štetnosti pušenja cigareta u automobilu izazvalo je glasne polemike i u hrvatskim liječničkim krugovima.

Prilikom paljenjem automobila većina pušača upali i cigaretu. No, u tako malom prostoru od dima cigareta stvara se otrovna koncentracija ugljičnog monoksida. Stoga zabranu pušenja u automobilima podupiru i hrvatski liječnici i znanstvenici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoke kazne Talijanski grad uveo novo pravilo: Pušenje samo na udaljenosti od pet metara od drugih Štetnost e-cigareta - 2 Donosi Provjereno Štetan trend koji vabi maloljetnike putem interneta: "Neke poznate ličnosti reklamirale su te proizvode"

>>Provjerite: Kako biste prošli na testu intuicije?

''Najvažniji učinak koji se događa u zatvorenom prostoru jest - efekt ugljičnog monoksida'', pojasnila je ekipi Provjerenog pulmologinja dr. sc. Sanja Popović Grle. Naime, osoba koja puši izložena je određenim koncentracijama ugljičnog monoksida te će se prije otrovati njime, nego osoba koja ne puši.

>>Ne odustaju čak ni ako Rijeka bude zatrpana smećem

Ekipa Provjerenog napravila je test – u automobil je postavila sondu u dišni prostor vozača, kako bi doznala kolika količina ugljičnog monoksida okružuje vozača u malom prostoru.

Kakvi su bili rezultati testiranja pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00! 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene