Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prokulice štite DNK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epidemiološke studije su utvrdile povezanost konzumiranja prokulica i smanjenja rizika od karcinoma.

Mala austrijska studija s osmero dobrovoljaca pokazuje da ovo povrće štiti DNK od oksidativnih oštećenja. 

Pročitajte i ovo Anne-Cécile Pinel (Foto: Nestali.hr) JE LI NAĐENA Anne-Cecile Pinel? Idućeg tjedna rezultati DNK analize ljudskih ostataka iz Tržića Tounjskog Slika nije dostupna Nova istraživanja U neandertalskoj DNA otkriveni novi misteriji i iznenađenja

Oni su svakodnevno konzumirali 300 g prokulica što je rezultiralo 37 % većim koncentracijama vitamina C u krvi, a analiza promjena DNK u limfocitima (bijele krvne stanice) je pokazala da tvari iz prokulice štite genetski materijal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene