Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljena je studija prema kojoj žene koje unose više mliječnih proizvoda sa probioticima, imaju manji rizik za preuranjen porod.


Sudionice studije objavljene u časopisu American Journal of Clinical Nutrition ispunile su upitnik učestalosti konzumacije namirnica na osnovu kojega se došlo do podataka o unosu mliječnih proizvoda koji sadrže probiotike, pišu Vitamini.hr. Istraživači su proučavali vezu između unosa istih te spontanog prijevremenog poroda (prije 37 gestacijskog tjedna) kod 950 pacijentica te 17938 kontrolnih subjekata.

Vezani članci Gal Gadot Svi su počeli nagađati da nešto skriva, a slavna ljepotica nije dugo čekala te je fanovima otkrila sretne vijesti Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 10 Provjereno otkriva slučaj iz riječkog KBC-a: Priopćili majci da joj nerođeno dijete neće preživjeti i dali joj skandaloznu uputu

>> Depresija povezana s preranim porodom

Rezultati su pokazali da su žene sa navikom konzumiranja mliječnih proizvoda sa probioticima imale manji rizik od spontanog prijevremenog poroda. Rezultati istraživanja još su jedan pokazatelj važnosti perinatalne njege i prehrane. Unos mliječnih proizvoda koji sadrže probiotike mogu smanjiti komplikacije u trudnoći, vjerojatno zahvaljujući pozitivnom djelovanju probiotika na infekcije vaginalnog trakta kao i smanjujući upalna stanja uopće.