Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trčala i naša ekipa

Pridružite se i vi trčanju protiv dijabetesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj više od 300.000 ljudi boluje od dijabetesa. Na godinu oko 100 djece otkrije da boluje od šećerne bolesti. Kako bi im se omogućilo od rane faze učenje o životu s dijabetesom - predstavnici Hrvatskog dijabetičkog saveza 24 sata sata humanitarno trče, a time i prikupljaju novac za dječji kamp. Pridružila im se i ekipa Nove TV.

Ira zna da mora voditi računa o zdravim životnim navikama. Liječnici su otkrili prije nekoliko godina da ima dijabetes ili šećernu bolest. Nova pravila ponašanja odmah je svladala. Iako u razredu vršnjaci sa zanimanjem prate sve što radi - dijabetes joj ne predstavlja problem. 'Kad čovjek to nekako prihvati kao normalno shvati da se nije mnogo toga promijenilo jer naša je prehrana bila otpočetka blizu njenoj pa nije bilo bitnih promjena', kaži Irini roditelji.

Pročitajte i ovo 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4 gruba prijevara Provjereno donosi uznemirujuću priču: "Cijeli dan nisam ni čašu vode dobio, padao sam u komu. Nisam se mogao dići" Slika nije dostupna UGROŽENIJI ZBOG KORONE Mnogi je ne prepoznaju dok nije kasno: Od ove bolesti u Hrvatskoj boluje svaka deseta osoba, a zovu je još i "tihi ubojica"

Humanitarnom akcijom 24-satnim trčanjem kojoj se pridružila i naša ekipa djeci se želi omogućiti odlazak u kamp. 'Trčimo do kampa!', rekla je voditeljica Flash vijesti na portalu Dnevnik.hr i reporterka magazina Provjereno, Ema Branica, ne posustajući na traci za trčanje.

>> Hrvatski znanstvenici otkrili biomarker za dijabetes

Oko 900 djece iz Hrvatske tamo ima priliku svake godine od stručnjaka učiti o dijabetesu. Akciju su pokrenula dva člana Hrvatskog dijabetičkog saveza.

Građani mogu donirati svoj prilog. Šećerna bolest nastaje kada gušterača prestane proizvoditi inzulin. U svijetu se govori i o pandemiji ove bolesti, a pogađa i mlađe i starije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene