Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neispravnost u kvaliteti

Povučena cjepiva iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska Agencija za lijekove i medicinska sredstva naredila je zdravstvenim ustanovama da iz prometa povuku cjepiva iz Hrvatske, pošto je na neispravnosti u kvaliteti određenih serija upozorio distributer tvrtka 'Farmegra' iz Podgorice.

Farmaceut iz Agencije za lijekove Maja Stanković kazala je da je laboratorijskim nadzorom proizvoda iz Hrvatske uočena neispravnost u kvaliteti određenih serija cjepiva, odnosno razlike u izgledu gotova lijeka od odobrena zahtjeva kvalitete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Agencija je, po njezinim riječima, odmah naredila Sanitarnoj inspekciji da s crnogorskog tržišta povuče i obustavi promet prijepornih serija cjepiva.

Stanković je upozorila da 'neželjene posljedice cjepiva mogu biti različita stupnja ozbiljnosti i ishoda za zdravlje pacijenata' te da 'njihova primjena nalaže poseban oprez i kontinuirano praćenje pacijenata'.

Direktori domova zdravlja potvrdili su da se cjepiva protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja serija 30/3, 123/2 i 123/3 Imunološkog zavoda iz Zagreba ne daju pacijentima te da do sada nisu zaprimili prijave o neželjenim posljedicama u djece koja su već cijepljena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene