Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kineska medicina

Pčelinjim ubodima protiv reume i artritisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubod pčele kod većine ljudi izaziva nelagodu, a neke i sili da potraže pomoć liječnika, ali u jednoj klinici u Pekingu pacijenti čekaju u redu da bi ih one izbole svojim žalcima.

Terapija pčelinjim ubodima, koja se sastoji od postavljanja pčela na određene točke na tijelu, u Kini se provodi 3000 godina. Metoda je slična akupunkturi, ali se umjesto iglica koriste pčelinji žalci. Ključ je zapravo u pčelinjem otrovu za koji stručnjaci kažu da je prirodni lijek. Liječnici u pekinškoj klinici Kang Tai Bee, ustanovi koja primjenjuje tradicionalnu kinesku medicinu, kažu da je terapija dokazano učinkovita u liječenju reume i artritisa, kao i niza drugih slabosti. 'Terapija pčelinjim ubodom ima pozitivan učinak na pacijente s bolestima kostiju i s njima povezanim bolestima', rekao je liječnik Wang Jing. 'Temelji se na pčelinjem otrovu koji potiče cirkulaciju, smanjuje upalu i bolove', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio je meta EKSPERIMENT STUDENTA Što više boli: Ubod pčele u penis ili nos? Slika nije dostupna Ima više od 1.000 uboda Prekrile je od glave do pete: Napalo je 75 tisuća pčela

U postupku se koriste križane pčele iz Italije i Perzijskog zaljeva čiji žalci dugi 0.3 milimetra sadrže oko 0.3 miligrama otrova. Liječnici pincetama stavljaju pčele na bolna mjesta ili mjesta pritiska na tijelu. Pčela potom instiktivno ubode pacijenta i ugine. Žalac ostaje u tijelu nekoliko sati. Koliko će se pčela koristiti u jednom tretmanu ovisi o odluci liječnika. Radi se o najmanje četiri do pet uboda, a u teškim slučajevima i stotinu. Cijena tretmana, koji je navodno toliko popularan da liječnici razmišljaju o proširenju klinike, prosječno iznosi 120 yuana (95 kuna). (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene