Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od danas je na snazi nova cijena police dopunskog osiguranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.


Polica za sve osiguranike iznosi 70 kuna mjesečno. Osiguranici koji već imaju ugovorenu policu s HZZO-om, koju sami plaćaju, uplaćivat će 70 kuna mjesečno na isti račun kao i do sada i na isti poziv na broj.

Za umirovljenike koji su temeljem administrativne zabrane putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) ugovorili plaćanje premije, HZZO će obaviti korekciju iznosa premije, te stoga umirovljenici ne trebaju dolaziti u ispostave HZZO-a niti HZMO-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Od najave poskupljenja dopunskog osiguranja povećan broj otkazivanja polica Slika nije dostupna Povećanje cijene DZO-a: 'Ministar govori neistine, u interesu privatnika želi uništiti socijalnu solidarnost'

Iz HZZO-a poručuju da osiguranici koji plaćaju premiju trajnim nalogom putem OTP banke, Diners cluba ili American expressa, ne moraju činiti ništa jer će Zavod za njih izravno obaviti sve potrebne radnje oko promjene visine mjesečne premije.

Oni pak koji imaju ugovoreni trajni nalog u drugim bankama ili na obračunu plaće, trebaju sami dati nalog da im se izvrši korekcija mjesečnog obroka do dana dospijeća mjesečne premije u listopadu.

Osiguranicima koji su unaprijed platili premiju obračunat će se preplaćeni iznos i dobit će obavijest o visini tog iznosa uz mogućnost umanjenja buduće obveze plaćanja ili mogu zatražiti da im se preplaćeni iznos vrati.

>>Od 1. listopada nova cijena dopunskog osiguranja

Iz HZZO-a dodaju da će njihovo dopunsko zdravstveno osiguranje i dalje u potpunosti pokrivati sudjelovanje u svim vrstama zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (tzv. participacije), kao i plaćanje participacije od 10 kuna za pregled u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te pri izdavanju lijeka u ljekarni.

Postupno će se zamjenjivati dosadašnje iskaznice dopunskog zdravstvenog osiguranja, no postojeća iskaznica će vrijediti do dana dostave nove iskaznice na kućnu adresu.

Postojeća iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja i nadalje je sredstvo plaćanja sudjelovanja u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj koje imaju ugovor s HZZO-om. Svi osiguranici/ugovaratelji dopunskog zdravstvenog osiguranja moći će tijekom listopada 2013. godine provjeriti na Internet stranici HZZO-a stanje uplata za svoju premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook