Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obilježava se Svjetski dan bolesnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski dan bolesnika obilježava se već 18 godina kako bi se potaknulo ljude da promisle o svojem odnosu spram bolesnika, skrenulo pozornost na njihove potrebe, te zahvalilo svima koji o njima skrbe - zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i mnogim drugim djelatnicima i volonterima koji su u središte djelovanja stavili bolesnika i njegove potrebe.

Povodom toga Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uputilo je u povodu današnjeg Svjetskog dana bolesnika svim bolesnicima "najiskrenije želje za potpunim ozdravljenjem", a svim članovima njihovih obitelji, te svima koji skrbe za njihovo materijalno i duhovno zdravlje zahvalu na brizi i njezi kojom okružuju bolesne.

Pročitajte i ovo Suđenje Hrvatima u Zambiji Veleposlanik stigao kod njih Hrvati u Zambiji ni ovaj tjedan neće pred sud: Ministarstvo objavilo nove informacije, jedna posebno upada u oči Informer: Stanje s poljoprivredom - 1 kako će preživjeti? Poljoprivrednici na sastanku s ministricom strahuju od zime: "Većina već sad ne može pokriti niti 70 posto troškova"

U priopćenju ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića ističe se da Hrvatska potiče pravo svakoga pojedinca da se upozna s pravima pacijenata propisanima Zakonom o zaštiti prava pacijenata i zajamčenim kroz Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine.

To je, dodaje se, jedini način da ta prava i zažive u svakodnevnom životu, pa je zadatak Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi osigurati prevenciju, skrbiti o bolesnima i osigurati zdravstvenu skrb svakom bolesniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene