Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve više bolnica u Velikoj Britaniji dobiva zahtjeve u kojima roditelji traže da njihova djeca nazoče porodu svojih mlađih braće i sestara.


Roditelji vjeruju da će starija djeca, ukoliko nazoče rođenju svojih mlađih braće i sestara, biti manje ljubomorna.

Vezani članci Bebe čistilice - 17 Preslatke čistilice: Roditelji odjenuli svoje mališane u odjeću koja ih pretvara u kućanske aparate Tate i djeca (Foto: brightside.me) Majke ostavile djecu nasamo s očevima i jako brzo požalile

Na ovu je temu provedeno nekoliko istraživanja i rezultati su različiti. Neki roditelji kažu da su se djeca prestrašila krvi, dok drugi vjeruju da je prilikom porođaja stvorena posebna veza među djecom, posebno kod prvorođene djece, piše Daily Mail.

Ovakvi zahtjevi potaknuli su mnoge rasprave. Bolnice kažu da ne mogu osigurati da porodu prisustvuju više od 2 osobe. no neke bolnice se potrude da udovolje željama roditelja.

U SAD-u porod stoji između 3.000 i 18.000 kuna za one koji imaju zdravstveno osiguranje, i oko 150.000 kuna za one koji ga nemaju, a bolnice se ondje sve češće trude budućim majkama osigurati više obiteljsku nego bolničku atmosferu prilikom poroda.

Liječnici kažu da, ukoliko se razmišlja o tome da dijete prisustvuje porodu, roditelji moraju dobro promisliti je li njihovo dijete spremno za to i želi li to. Jer ako majka vidi da je dijete prestrašeno, to će je još više učiniti napetom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.