Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv ljubomore

Novi trend: Roditelji traže da djeca nazoče porođaju braće i sestara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve više bolnica u Velikoj Britaniji dobiva zahtjeve u kojima roditelji traže da njihova djeca nazoče porodu svojih mlađih braće i sestara.

Roditelji vjeruju da će starija djeca, ukoliko nazoče rođenju svojih mlađih braće i sestara, biti manje ljubomorna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

Na ovu je temu provedeno nekoliko istraživanja i rezultati su različiti. Neki roditelji kažu da su se djeca prestrašila krvi, dok drugi vjeruju da je prilikom porođaja stvorena posebna veza među djecom, posebno kod prvorođene djece, piše Daily Mail.

Ovakvi zahtjevi potaknuli su mnoge rasprave. Bolnice kažu da ne mogu osigurati da porodu prisustvuju više od 2 osobe. no neke bolnice se potrude da udovolje željama roditelja.

U SAD-u porod stoji između 3.000 i 18.000 kuna za one koji imaju zdravstveno osiguranje, i oko 150.000 kuna za one koji ga nemaju, a bolnice se ondje sve češće trude budućim majkama osigurati više obiteljsku nego bolničku atmosferu prilikom poroda.

Liječnici kažu da, ukoliko se razmišlja o tome da dijete prisustvuje porodu, roditelji moraju dobro promisliti je li njihovo dijete spremno za to i želi li to. Jer ako majka vidi da je dijete prestrašeno, to će je još više učiniti napetom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene