Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriven novi lijek protiv raka dojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tykerb je novi lijek koji je značajnije učinkovitiji od onih koji se trenutno koriste u medicinskom tretmanima za borbu protiv uznapredovalog raka dojke, a odobrila ga je američka agencija FDA (Food and Drug Administration).

Rak dojke je drugi vodeći uzrok smrtnosti od raka kod žena diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na tržištu novi lijek PROMJENA PRAVILA IGRE Počinje 'nova era' u borbi protiv raka Slika nije dostupna Od jeseni test na ljudima Otkriće koje budi nadu: Testni lijek UNIŠTIO stanice raka dok se dijele!

Statistika procjenjuje da bi će ove godine od raka dojke oboljeti milijun žena.

Unatoč milijunima dolara koji su već uloženi u istraživanje lijeka kojim bi se mogao liječiti rak dojke, znanstvenici su gubili bitku u toj borbi, ali novi lijek Tykerb bi mogao biti korisno oružje.

Poput često upotrebljivanog Herceptina, Tykerb je dio nove generacije lijekova protiv raka koji specifično napadaju proteine koji stvaraju kancerogene stanice.

Ovaj lijek ide još nekoliko koraka dalje.

'Može targetirati stanice koje uzrokuju rak, te se može konzumirati oralno, što je mnogo bolje od kemoterapije.Također, taj lijek nema nuspojava', rekao je dr K Geeta, s Rajiv Gandhi Cancer instituta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene