Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nizak testosteron izaziva depresiju kod anoreksičnih žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niska razina testosterona kod anoreksičnih žena povezuje se sa anksioznošću, depresijom i slabljenjem kostiju, kažu znanstvenici sa Harvarda koji su sudjelovali na 89. godišnjem susretu edokrinologa.

Testosteron je muški spolni hormon, ali se nalazi i kod žena. Na skupu je dr. Karen K. Miller predstavila rezultate dva istraživanja tijekom kojih je ispitivana razina testosterona kod žena koje pate od anoreksije.

Pročitajte i ovo Zoraya ter Beek 28 godina Mlada je, zdrava i zaljubljena, no odlučila je: "Umrijet ću u svibnju" Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan

Ukupno je u dvije skupine istraženo 260 žena. Mjerena je razina testosterona i kod onih ispitanica kod kojih je opadala počela se javljati anksioznost, depresija i problemi sa ishranom. Isti su simptomi zabilježeni i kod ispitanica koje su uzimale antidepresive i kod onih koje nisu uzimale lijekove.

U ispitivanju je uočena i činjenica da je kod ispitanica sa niskom razinom testosterona uočeno i slabljenje kostiju, ali dr. Miller upozorava da je ovaj podatak potrebno dodatno istražiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene