Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nikotin isušuje kožu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugotrajno pušenje uzrokuje dehidrataciju kože posebice na licu.

Nikotin ima višestruko djelovanje, osim što se veže za neuroreceptore i time izaziva ovisnost, nikotin djeluje i na osjećaj gladi, a može čak na sebe vezati vodu te time lišiti organizam te važne molekule, što je posebice primjetljivo na koži.

Pročitajte i ovo Nikotinske vrećice Zabranjeno za mlađe od 18 Novi opasni trend zahvatio i hrvatske učenike: "Utječe na mozak djeteta, izaziva euforiju i konfuzno stanje" Festival suspenzije tijela - 1 nije za svakoga VIDEO/FOTO Šokantni prizori s festivala u Puli: Buše kožu i vise na kukama iznad mora

Pušenjem se nakuplja veće količine nikotina u tkivima, koji zbog svoje reaktivnosti veže na sebe vodu te ju time onesposobljuje za ostale procese u organizmu. Tako koža zbog pomanjkanja vlažnosti mijenja pigmentaciju i postaje siva.

Poznati su mnogi štetni učinci nikotina, no njegovo pravo djelovanje još se istražuje. Jedno od važnijih otkrića nikotina jest i njegovo djelovanje na imunološki sustav. Vezanjem za vitamine oslabljuje ljudski organizam i pušači su podložniji bolestima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene