Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mozart i sonate

Koju glazbu slušati za bolje pamćenje i razmišljanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske neurologinje dokazale su da klasična glazba liječi oboljeli mozak. A i onim zdravim krv kola čak 20 posto brže kad ga se podvrgne muzikoterapiji. Stoga za brže razmišljanje i pamćenje predlažemo Mozarta i to dva puta na dan.

U Vinogradskoj bolnici u posljednjih pet godina oboljelima od moždanog udara neurološki tim puštao je sonate. Mozart je kod većine pokazao fenomenalne rezultate, tvrdi tim liječnika, čak i kod onih pacijenata, koji ga baš i ne vole. Specijalistica neurologije Sonja Antić, rekla je kako se između ostalog kod pacijenata mogla vidjeti i promjena u cirkulaciji.

Pročitajte i ovo Redukcije Ozempica - 4 vlada nestašica Pomama za lijekom, prepisuju ga čak i stomatolozi: "Dolaze mlade djevojke koje imaju dvije tri, kile više" Kandidati za kliničko ispitivanje novog lijeka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 ZADNJA SLAMKA SPASA Mama oboljelog dječaka: ''Suprug i ja nismo dvojili, odmah smo pristali kad smo čuli da bi Marin mogao biti kandidat za lijek''

U sljedećim istraživanju ispitat će hoće li ispunjavanje svih glazbenih želja biti jednako ljekovito kao klasika. Doktorica Antić je došla do rezultata kako Mozart godi i zdravom mozgu. '20 posto bolje prokrvi mozak, nego tišina. Pa se brže misli, uči, pamti i snalazi. A vrlo vjerojatno sličan učinak ima svaka uhu ugodna glazba', objasnila je. Neposlušnima liječnica ipak preporuča slušanje dva puta po sat vremena na dan, pa makar i lakih nota, ako je im je klasika baš preteška.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene