Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački neurolog tvrdi da je pronašao dio mozga iz kojeg 'vreba zlo' kod ubojica, silovatelja i pljačkaša.


Dr. Gerhard Roth, njemački neurolog, tvrdi kako je u središnjem dijelu mozga smješten 'sloj' odgovoran za zlo ponašanje kod pojedinaca, a na rendgenskim snimkama se pojavljuje kao tamna masa. To je otkrio istražujući nasilne kriminalce za njemačku vladu, piše Daily Mail.

'Tim smo ljudima pokazivali kratke filmove i mjerili njihove moždane valove. Kad god bi se pojavile brutalne scene subjekti nisu pokazivali nikakve emocije. U dijelovima mozga odgovornima za suosjećanje i tugu ništa se nije događalo', rekao je dr. Roth. 'Kada pogledate snimke mozga okorjelih kriminalaca, gotovo uvijek ćete pronaći nekakvu manu u donjem dijelu čeonog režnja', zaključak je do kojeg je došao ovaj njemački neurolog.

>> Nevjerojatno: Muškarac u komi mislima komunicira s liječnicima!

Dr. Roth tvrdi kako ne postoje dva ista kriminalca, stoga ih je podijelio u tri različite skupine. U prvu skupinu uvrstio je psihički zdrave osobe koje su odrasle u okruženju u kojem su naučili da je 'krađa, ubojstvo i premlaćivanje u redu'.

U drugu skupinu svrstani su mentalno poremećene osobe koje svijet doživljavaju kao prijetnju. 'Jedan pogrešan pogled ili pogrešan pokret i ta se osoba može pretvoriti u ubojicu', kaže dr. Roth.

Treći tip kriminalaca su čisti psihopati u koju je Roth smjestio Adolfa Hitlera i Josifa Staljina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju