Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri skupine kriminalaca

Neurolog pronašao dio mozga iz kojeg 'vreba zlo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački neurolog tvrdi da je pronašao dio mozga iz kojeg 'vreba zlo' kod ubojica, silovatelja i pljačkaša.

Dr. Gerhard Roth, njemački neurolog, tvrdi kako je u središnjem dijelu mozga smješten 'sloj' odgovoran za zlo ponašanje kod pojedinaca, a na rendgenskim snimkama se pojavljuje kao tamna masa. To je otkrio istražujući nasilne kriminalce za njemačku vladu, piše Daily Mail.

'Tim smo ljudima pokazivali kratke filmove i mjerili njihove moždane valove. Kad god bi se pojavile brutalne scene subjekti nisu pokazivali nikakve emocije. U dijelovima mozga odgovornima za suosjećanje i tugu ništa se nije događalo', rekao je dr. Roth. 'Kada pogledate snimke mozga okorjelih kriminalaca, gotovo uvijek ćete pronaći nekakvu manu u donjem dijelu čeonog režnja', zaključak je do kojeg je došao ovaj njemački neurolog.

>> Nevjerojatno: Muškarac u komi mislima komunicira s liječnicima!

Dr. Roth tvrdi kako ne postoje dva ista kriminalca, stoga ih je podijelio u tri različite skupine. U prvu skupinu uvrstio je psihički zdrave osobe koje su odrasle u okruženju u kojem su naučili da je 'krađa, ubojstvo i premlaćivanje u redu'.

U drugu skupinu svrstani su mentalno poremećene osobe koje svijet doživljavaju kao prijetnju. 'Jedan pogrešan pogled ili pogrešan pokret i ta se osoba može pretvoriti u ubojicu', kaže dr. Roth.

Treći tip kriminalaca su čisti psihopati u koju je Roth smjestio Adolfa Hitlera i Josifa Staljina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene