Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Muškarci i žene seks sanjaju u jednakim količinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seksualni snovi čine osam posto muških i ženskih snova, objavili su znanstvenici sa sveučilišta u Montrealu, i u količini "mokrih snova" razlike među spolovima nema.

Znanstvenik Antonio Zadra u svom je istraživanju pozvao 109 žena i 64 muškaraca da dva do četiri tjedna zapisuju snove. Svi su sudionici ispitivanja bili u dobi od prosječno 30 godina.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!''

Prema Zadru, samo su dvije druge studije dokazale učestalost i sadržaj seksualnih snova, a obje su bile provedene prije 40 godina.

U Zadrovom istraživanju sudionici su zabilježili ukupno 3.564 sna, među kojima su 292 uključivala seksualni sadržaj.

"Spolni odnos je najčešći tip seksualnog sadržaja, a slijede
seksualni prijedlozi, ljubljenje i fantazije", kazao je Zadra.

Kod muškaraca i žena seksualni su snovi u jednakom omjeru činili osam posto svih snova što je za znanstvenike bilo pomalo iznenađujuće.

Međutim, neke spolne razlike kod seksualnih snova ipak postoje. 

"Muškarci češće sanjaju spolne odnose s nepoznatim ženama, s više njih, na javnim ili u nepoznatim prostorima", rekao je Zadra. "Žene više sanjaju filmske i glazbene zvijezde, pa čak i neke bivše ljubavnike", dodao je.

Zanimljivo da je muškarci u svijetu snova svoj ego potpuno stavljaju na stranu. Odnosno, čak ih je 90 posto sanjalo da su žene povukle prvi potez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene