Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem sa spermijima

Muškarci bi mogli postati potpuno neplodni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neplodnost više nije samo problem žena. Jedan od pet muškaraca mogao bi imati problema s plodnosti, a znanstvenici upozoravaju da bi se stanje moglo pogoršati.

Profesor Niels Skakkebaek sa Sveučilišta u Kopenhagenu za ovaj problem kaže da je važan kao i globalno zatopljavanje. Jedan znanstvenik je slikovito rekao da kad bi znanstvenici s Marsa proučavali muški sustav reproduktivnnoti zaključili bi da će muškarci brzo izumrijeti, prenosi Daily Mail. Ako se ovaj trend nastavi moglo bi se reći da su muškarci na putu da postanu potpuno neplodni unutar par generacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Misterij kvara Boeinga: Pronađeni neučvršćeni dijelovi na nekoliko zrakoplova 3D ilustracija jajne stanice pričvršćene za maternicu (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock) Put do očuvanja plodnosti Revolucionaran, ali i kontroverzan uspjeh: Znanstvenici prvi put u laboratoriju uspjeli uzgojiti ljudska jajašca

Izvješća pokazuju da jedan od pet zdravih mladića između 18 i 25 godina proizvodi abnormalni broj spermija. Samo pet do 15 posto njihove sperme je dovoljno dobro da bi se moglo nazvati normalnim po standardima Svjestke zdravstvene organizacije.

Problem muške neplodnosti počinje još u maternici. 'Broj spermija opada i brojni su dokazi da taj problem počine prije rođenja,' rekla je dr. Lockwood. Neki od faktora koji na to utječu su trudnice koje su jele velike količine govedine koja je mogla štetno utjecati, pretilost tijekom trudnoće te izloženost dimu, pesticidima i prometnim ispušnim plinovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene