Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Genetska anomalija

Muškarac (66) iznenada otkrio da je ŽENA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priroda se doista zna ponekad grubo našaliti s ljudima. Nimalo zabavno se zasigurno nije osjećao 66-godišnji muškarac tijekom uobičajenog liječničkog pregleda, nakon kojeg su ga izvjestili kako je zapravo - žena!

Anonimni je 66-godišnji muškarac iz Hong Konga, ne znajući da pati od rijetke genetske bolesti, tijekom liječničkog pregleda zbog nadutosti trbuha, otkrio je da je zapravo žena, objavio je list Hong Kong Medical Journal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Slika nije dostupna POLICIJA IZVIJESTILA Pala kao žrtva "romantične prijevare" pa ostala bez 185 tisuća kuna: Priča koju joj je prevarant ispričao graniči s nekim holivudskim scenarijem

>>Hrvat koji je srušio teoriju staru 3 i pol milijarde godina!

Liječnici su primijetili da pacijent osjećaj nadutosti ima zbog velike ciste na jajnicima i priopćili mu da je, iako ima bradu i 'mikropenis', zapravo žena! Utvrđeno je kako čovjek ima Turnerov sindrom, rijetku genetsku anomaliju, koja pogađa žene. Nastaje zbog problema sa spolnim kromosomima. Većina ljusi se rađa s dva spolna kromosoma, dječaci s XY kromosomima, a djevojčice s XX kromosomima. Kod Turnerovog sindroma djevojčica ima samo jedan X kromosom, a drugog ili uopće nema ili je značajno izmijenjen.
 

Posljedice Turnerovog sindroma su nizak rast i neplodnost.
No pacijentu je dijagnosticirana i kongenitalna adrenalna hiperplazija, koja uzrokuje abnormalno lučenje muških hormona i osobi koja pati od tog poremećaja daje vanjski izgled i osobnost muškarca. Liječnici su istaknuli da je u svijetu zabilježeno tek šest slučajeva osoba koje su oboljele od obje bolesti.

>>Ova znanstvenica zagovara budućnost bez seksa

'Da nije postojala velika cista na jajnicima, njegovo neobično zdravstveno stanje možda se nikad ne bi otkrilo', prenosi časopis izjavu kolegija sedam liječnika iz Hong Konga.

Pacijent, koji je vijetnamskog podrijetla i odrastao u sirotištu, visok je 1,37 metara. Nema testisa, od djetinjstva pati od urinarne inkontinencije, a prestao je rasti kad je imao samo 10 godina. Odlučio je nastaviti 'smatrati se pripadnikom muškog roda, a možda će u budućnosti uzimati terapije  testosterona', izvjestio je Hong Kong Medical Journal. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene