Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lijekovi za razrjeđivanje krvi mogli bi pomoći u borbi protiv raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijekovi za razrjeđivanje krvi, kao što je aspirin, mogli bi pomoći u borbi protiv raka, izvijestili su američki znanstvenici. Pokusi na miševima pokazali su da kombinacija aspirina s eksperimentalnim lijekom protiv zgrušavanja usporava rast i širenje raka dojki i melanoma.

Trombociti štite i hrane stanice tumora u krvotoku i tako olakšavaju raku da se širi ili metastazira, priopćili su znanstvenici s washingtonskog Sveučilišta u St. Louisu.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada


Oni su napisali u sručnom časopisu, Journal of Cellular Biochemistry, da bi deaktiviranje trombocita moglo usporiti ili spriječiti širenje tumora.


Ova studija je također podržala neka ranija istraživanja koja su pokazala da ljudi koji uzimaju aspirin ili slične lijekove imaju manji rizik od nekih vrsta raka.


Postoje također neke naznake da bi uzimanje aspirina ili ibuprofena u vrijeme podvrgavanja kemoterapiji moglo učiniti kemoterapiju učinkovitijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene